Uutiset 11.4.2019 06:32 | Päivämies-verkkolehti

Jämsän opistoseurojen eri toimikunnat kokoontuivat lauantaina 6. huhtikuuta Keuruulle Ison Kirjan tiloihin päivittämään valmistelujen tilannetta. Viestintätoimikuntaan kuuluvien Jonna Rehun ja Liisa Hytösen tehtävänä on varmistaa mahdollisimman sujuva tiedonkulku.

Jämsän opiston rehtori Jukka Palola puhui alkuhartaudessa seuroihin valitusta tunnuslauseesta: “Minä olen maailman valo”.

– Tulevien seurojen päätarkoitus on, että Kristuksen seurakunta saisi heijastaa Kristuksen valoa. Jokainen voi oman tehtävän kannalta miettiä, miten ydinasia voi toteutua opistoseuroissa parhaiten. Saamme myös itse elää tässä valossa.

Keuruulla on tilava seura-alue ja toimiva kenttä

Jämsän opistoseurat järjestetään jo kolmatta kertaa Keuruulla, Ison Kirjan alueella.

– Kenttä on tasainen ja kantava. Siinä on valmiina väyliä, joilla on helppo liikkua myös lastenrattaiden kanssa. Seura-alueella on hyvin tilaa kaikille tulijoille ja lisämukavuutta tuovat valmiit suihkut ja vessat, kehuu tämän vuoden kenttätoimikunnan puheenjohtaja Ville Kaikkonen.

Kaikkonen kertoo, että heidän osaltaan valmistelut ovat edenneet aikataulun mukaisesti. Esimerkiksi kenttäsuunnitelmat on tehty ja alueen kartat päivitetty.

Hyvää yhteistyötä Ison Kirjan kanssa

Toimikuntien kokoontumisessa oli mukana Ison Kirjan kiinteistöhoitaja Jari Koski, jolle yhteistyö opistoseurojen kanssa on tuttua jo edellisiltä vuosilta.

– Ensimmäisenä vuonna vähän jännitti, mutta kaikki meni jo silloin hienosti. Yhteistyö on toiminut todella hyvin. Joka vuosi opitaan tuntemaan toisiamme lisää ja voidaan kehittää entistä toimivampia käytäntöjä.

– Seurojen aikana minun tärkein työ on olla tavoitettavissa ja kertoa, mistä mikäkin löytyy. On ollut mielenkiintoista olla seura-alueella ja nähdä toimintaa, Koski kertoo.

Teksti ja kuvat: Anne Eskola