Opistoseurat alkoivat perjantaiaamuna avajaisilla, jossa opiston johtokunnan puheenjohtaja Johannes Leppänen toivotti kaikki seuravieraat sydämellisesti tervetulleeksi.
Leppänen puhui avaussanoissaan Jumalan valosta, joka synnyttää yhteyden uskovaisten keskellä.

Seurapäivä on ollut aurinkoinen ja lämmin. Elämä keskuskentällä vilkastui iltaa kohti ja kello 18 paikalle oli saapunut noin 9 300 seuravierasta. Illan aikana tuloliikenne lisääntyi ja liikennetoimikunnan mukaan ajoittain on ollut jonoja. Täyttö on kuitenkin sujunut hyvin ja tilaa riittää edelleen kaikille tulijoille. Suurin osa majoittujista saapuu perjantai-illan aikana, mutta lauantaille ja sunnuntaille toivotaan runsaasti päiväkävijöitä.

Päivän aikana on muistutettu seuravieraita turvallisuuteen liittyvistä asioista; esimerkiksi uiminen ja skeittaaminen eivät ole seura-alueella turvallinen laji. Vanhemmilla on vastuu alle 18-vuotiaista lapsistaan myös täällä opistoseuroissa. Alle 18-vuotiaiden lasten on suositeltava majoittua vanhempien kanssa.

Lauantaina seurat jatkuvat aamulla klo 9. Seurateltassa alkaa viikkomessu ja ehtoollinen klo 16 ja illalla hiljennytään vielä kuuntelemaan puheenvuoroa seuratunnuksen aiheesta “Minä olen maailman valo”.