Aamukahvilla-vieraana ollut Jämsän opiston rehtori Jukka Palola kertoi, että Jämsän opistolle on perustettu korkeakouluopintoihin suuntautuva linja. Opintolinja päätettiin perustaa muun muassa siksi, että Reisjärven opistolla on ollut hyviä kokemuksia täysi-ikäisille suunnatusta omasta linjasta.

Linjalla voi opiskella Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimusten mukaisia korkeakouluopintoja, esimerkiksi psykologian, markkinoinnin ja liiketalouden opintoja. Näistä voi olla hyötyä korkeakouluopintoihin hakeutuessa. Hakuaika on heinäkuun loppuun asti.

Opintoja voivat suorittaa myös ilta- ja viikonloppuopintoina esimerkiksi Jämsässä tai lähiseudulla asuvat.

Palola muistutti myös viikon päästä alkavasta viisipäiväisestä aikuisten kurssiviikosta Jämsän opistolla. Tarjolla on esimerkiksi raamattutiedon kursseja sekä aikuisten englannin kursseja. Lisätietoa Jämsän opiston nettisivuilta.

Oppivelvollisuusuudistuksen vaikutukset opistotyölle ovat vasta hahmottumassa. Jämsän opisto on mukana laatimassa kansanopistossa suoritettavan oppivelvollisuusvuoden valtakunnallisia perusteita.

“Kaiken kaikkiaan voi olla erittäin hyvällä mielellä. Täällä on hyvä olla ja kuunnella Jumalan sanaa.”

 

Jukka Palola, aamun seuravieras