Viikkomessussa Kristian Saarnio luki katkelman Jeesuksen ”kenttäsaarnasta” (Luuk. 6): ”Olkaa valmiit armahtamaan, niin kuin teidän Isännekin armahtaa. Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita.” 

Jumalan sanaan sisältyy laki ja evankeliumi. Lakia saarnataan syntisille herätykseksi, evankeliumissa taas on Jumalan voima.

Lauantai-illan päätteeksi hiljennyttiin kuuntelemaan Eero Hartikaisen pitämää puheenvuoroa seuratunnuksen aiheesta ”Minä olen maailman valo”. Näillä Johanneksen kirjeessä olevilla sanoilla Jeesus ilmaisi oman jumaluuteensa.

Raamatussa valkeudesta ja pimeydestä puhutaan useassa kohdassa. Luomiskertomuksen mukaan tämä Kristuksesta loistava valo luotiin jo maailman ensimmäisenä päivänä. ”Se valkeus, joka uskovaisen tunnossa paistaa, on iankaikkista valoa.”

Puheenvuorossa korostettiin, kuinka uskovaiset ovat valon lapsia sekä toisilleen että kaikille maailman ihmisille. On tärkeä kulkea rinnalla, rohkaista ja vetää eksyneitä Kristuksen kasvojen paisteeseen, anteeksiantamuksen osallisuuteen. Myös yksinäisten lähestymisestä ja mukaan pyytämisestä muistutettiin. Hartikainen rohkaisi: ”Olkaa armon valon lähettiläitä.”