Lauantain seurapäivän teema oli Armo kuuluu kaikille. “Armo on Jumalan käsittämätöntä rakkautta, joka tulee osaksemme ilman omaa ansiota”, illan alustuksessa todettiin. Ihminen ei siis voi ansaita armoa omilla teoillaan, vaan pelastus on yksin Jumalan työ ja tämän vuoksi ihminen ei voi sillä ylpeillä.

 

Koko ihmisen elämä onkin Jumalan armoa. Tuo armo opettaa elämään sovussa lähimmäisten kanssa ja olemaan heitä kohtaan armollinen. Jeesus sanoi: “Tämä on minun käskyni, että te rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut” (Joh.15:12). Armo antaa voimaa myös uskomiseen.

 

“Jokainen ihminen on Jumalan luoma ja lunastama, ja siten arvokas omana itsenään.” Jeesus opetti kohtelemaan kaikkia ihmisiä samalla tavalla heidän taustastaan ja teoistaan riippumatta. Ihonväri, maantieteellinen etäisyys, erilaiset vammat tai vaikkapa yhteiskunnallinen asema eivät anna oikeutusta ihmisten eriarvoiselle kohtelulle. Jeesuksen mukaan jopa vihollisiaan tuli rakastaa. Tämä ei ole helppoa meille ihmisille. “Kristityn elämä perustuukin anteeksiantoon, joka pohjautuu Kristuksen sovitustyöhön.”