Jämsän opistoseurojen ydintarkoitus on ollut kautta vuosien sama: ihmisiä on kutsuttu kuulemaan Jumalan sanaa ja uskomaan se omakohtaisesti. 

Tänä vuonna seurat järjestetään radiossa ja verkossa, mutta Jämsän opisto toimii seurojen keskuksena. Opistolta videoidaan ja radioidaan yli 20 seurapuheen lisäksi iltahartauksia, raamattuluokka, pyhäkoulu, opistokuulumisia sekä alustus keskusteluineen. 

Opistoseurojen järjestelyvastuu on Lahden, Kouvolan, Lappeenrannan ja Joensuun rauhanyhdistyksillä. Työnjako on tehty seitsemän eri toimikunnan kesken. Kesäseuraradion ja seuratoimituksen talkoolaisia on ympäri Suomea ja iso osa  heistä työskentelee etänä. 

Opiston pihapiiriä elävöittävät parikymmentä asuntovaunua toimivat tukikohtina osalle talkoolaisista. Opiston suojissa majoittujia on ollut reilut sata. 

Seurojen luonne näkyy opistolla kierrellessä: ympäri taloa on eri toimipisteisiin asennettu 183 kaapelia, kannettavia tietokoneita on auki ainakin 17, mikrofoneja löytyy opistolta 20 ja 4 kameraa kuvaa koko ajan salissa.

Toimiva ruokahuolto on tietenkin tärkeää, jotta toimintaa jaksetaan pyörittää. Ruokaa valmistetaan lauantaina 250:lle talkoolaiselle. Kahvi on tärkeä polttoaine ja sitä kuluukin noin 12 litraa tunnissa. 

Saliin on varattu istumapaikat 50:lle sanankuulijalle. Suurin osa sanankuulijoista on kuitenkin kodeissaan, mökeillä, autoissa, luonnon helmassa, missä vain radioaaltojen tai nettiyhteyden päässä. Kaikki ovat tervetulleita näihin seuroihin!

Kesäseuraradion verkkosivuilta löytyvät sekä radiotaajuudet että nettiradio. 

Lisää seuratunnelmia voi aistia selailemalla verkkosivujen Kuvia-osiota.