Jämsän, Ranuan ja Reisjärven opistot ovat hyväksyneet yhteisen strategian. Strategian mukaan opistot haluavat yhdessä kehittää pedagogiikkaa, verkostoitua ja tehdä opistoina yhdessä. Opistot lähtevät kehittämään pedagogista osaamista, työyhteisöjen hyvinvointia, taloudellista vakautta, yhteistä verkkosivustoa ja verkkokoulutusalustaa. 

Jämsän kristillinen kansanopisto hyväksyi myös oman strategian, siihen kirjattiin viisi asiaa:

  1. Kristillinen usko
  2. Elämän eväät ja hyvinvointi
  3. Opiskelu ja työelämätaidot
  4. Musiikki
  5. Yrittäjyys

Strategiassa määritellään tarkempia tavoitteita seuraaville neljälle osa-alueelle: oppimisen taidot perusoppijaksolla, oppimisen taidot lyhytkurssitoiminnassa, palvelutoiminta ja  tukitoimintojen ylläpitäminen ja kehittäminen. Palvelutoiminnoissa lähdetään esimerkiksi kehittämään opiston matkaparkkia yhdessä Jämsän kaupungin kanssa.