Rakkaus on Jumalan lasten tuntomerkki, totesi opiston johtokunnan puheenjohtaja Ilmari Korhonen avajaissanoissaan Jämsän opistoseuroissa Keuruulla. 

Jämsän opistoseurat Keuruulla alkoivat avajaisilla perjantaina 19.7. kello 10. Opistoseurojen tunnuslause on Paavalin kirjeestä Efesolaisille: ”Auttakoon rakkaus teitä tulemaan toimeen keskenänne.” (Ef. 4:2). 

Siionin laulun sanat “On kaunis synnyinmaamme, / maat, metsät, järvet sen” (SL 321) johdatti kuulijat Keuruulle, kauniisiin Keski-Suomen maisemiin. Avajaisissa puhunut Ilmari Korhonen iloitsi tästä Jumalan luomakunnasta alkurukouksessaan sekä muisti kaikkia seuravieraita; myös heitä, jotka eivät päässeet paikalle ja heitä, joita vielä ohjataan “ikiaikojen tielle”. 

Opistoseuroja järjestetään jo kuudetta kertaa Keuruulla Ison Kirjan alueella. Korhonen kiitti tästä mahdollisuudesta Ison Kirjan väkeä sekä järjestelyvastuussa olevia Rauhanyhdistyksiä. Hän myös kiitti opiston henkilökuntaa ja taustayhteisöä, puhutti nuoria ja nuorten vanhempia sekä niitä nuoria, jotka eivät ole päässeet opistoon. Hän toivoi Jumalan siunausta Uudenmaan opistohankkeelle.

Rakkaus yhdistää ja Jumala varjelee

Vaikka opistoseurojen päätarkoitus on Jumalan sanan kuunteleminen, on seurat myös tärkeä kohtauspaikka. Korhonen muistutti säilyttämään kohtaamisissa Jumalan lasten välisen rakkauden.

– Rakkaus sisältää paljon: vastuun itsestä ja lähimmäisistä. Vastuun ottaminen on käden ojentamista ja rinnalla kulkemista. Lähestytään matkaystävää, kuljetaan rinnalla ja tuetaan toinen toistamme.

Rakkauden lisäksi Korhonen puhui Psalmin 139 pohjalta Jumalan kaikkivoipaisuudesta. Olemme Jumalan kasvojen edessä, emmekä voi salata häneltä mitään. Jumala tietää ja näkee sydämiimme. Hän näkee myös yksinäisen ja kaukana olevan. Korhonen muistuttaa turvallisesti:

– Et sittenkään ole yksin. Taivaan Jumala on turvana, laskee kätensä sinun päällesi ja siunaa sinua. Jumala asuu pyhyydessä ja korkeudessa, mutta myös niiden luona, joilla on särjetty henki. 

Tie taivaaseen käy Jumalan valtakunnan kautta 

Korhosen jälkeen seurapuheen piti Matti Heikkinen Ruotsista. Heikkinen käsitteli Jumalan valtakuntaan pääsemistä sotaherra Naemanin parantumisen kautta (2. Kun. 5.). Naeman sairasti spitaalia ja profeetta Elisa kehotti häntä peseytymään Jordanin virralle. Kieltäytymisen jälkeen Naeman lopulta kuitenkin meni joelle, peseytyi ja parantui ihosairaudestaan. 

Heikkinen vertasi Jordanvirtaa elämän veden virraksi, joka juoksee täällä Jumalan valtakunnassa Jumalan istuimelta asti. Alajuoksulla se virtaa temppelin kynnyksen ali niin, että suurinkin syntinen ja heikoinkin kulkija ylettyy siinä virrassa peseytymään. 

Ennen peseytymistään Naeman ajatteli Jordanin virtaa halpa-arvoisena ja hänen mielestään Damaskossa olisi paljon kauniimmat virrat ja puhtaammat vedet. Heikkinen näki yhteyden Naemanin ajatuksissa tähän päivään: monille siunaus kelpaisi, mutta Jumalan valtakunnan joukko ei kelpaa. Kuitenkin tie taivaaseen käy Jumalan valtakunnan kautta. Evankeliumin uskomalla pääsemme Jumalan valtakuntaan, muistutti Heikkinen puheensa päätteeksi. 

Opistoseurat jatkuvat sunnuntaihin 21.7. saakka. Päätösseurat alkavat kello 15.30.